EasyAcc Monster 20000mAh Power Bank

Powerbank-20000mAh

Powerbank EasyAcc Monster 20000mAh är en modell från märket EasyAcc och är numer en av märkets absolut mest omskrivna flaggskepps-modeller. EasyAcc Monster har fått stor uppmärksamhet och fina resencioner utomlands. Powerbank Monster från EasyAcc har enligt specifikation precis som det låter – Monster prestanda. Batteriets kapacitet är på 20000mAh, det finns fler ladd portar än vi troligtvis behöver samt erbjuder portarna en strömstyrka utöver det vanliga! Denna powerbank har till och med två input-portar på 2A var. Är denna powerbank ett riktigt kraftmonster eller är det för bra för att vara sant? Vi testar!

(Vi kommer även att genomföra ett test av den än kraftfullare versionen av EasyAcc Monster på 26000mAh som vi kommer att publicera kort efter detta test.)

Powerbank-20000mAh-EasyAccPowerbank-20000mAh-testPowerbank-20000mAh-usb-kablar

Innehåll i förpackningen var som förväntat. Powerbank, bruksanvisning (på engelska) och två micro usb-kablar. Allt kom förpackat tillsammans i en slimmad kartonglåda med skyddande plast runt. Powerbanken har fyra indikatorer varav två lyste när vi startade igång den vilket motsvarar ca 50% av batterinivån.

Specifikation Powerbank Monster 20000mAh

  • Kapacitet, 20000mAh (74Wh)
  • Output, 4 x 2.4A usb-A (max4.8A)
  • Input, 2 x 2A micro usb
  • Vikt, 445g

Design och funktioner

Powerbank EasyAcc Monster har ett skal tillverkat i plast precis som de allra flesta. Det yttre är till största del svart men har en färgglad detalj i form av en orange remsa runt hela powerbankens kanter. Den svarta plasten är mer matt än glänsande vilket uppskattas eftersom det döljer både repor och fläckar relativt bra. Helt reptålig är den dock inte.

20000mAh-powerbank-ficklampapowerbank-powerknapp

Detta är en powerbank med hela 20000mAh vilket kräver ett stort batteri och helt naturligt påverkar storleken. Den är ganska platt, bred och lång och man får till och med ned den i byxfickan om man vill, vilket dock inte rekommenderas eftersom det blir väldigt trångt och obekvämt. Den passar helt klart bättre i en väska eller större jackficka. Vi tycker ändå att formgivningen känns naturlig och väl avvägd på en så här pass stor powerbank.

Ena kortsidan har givit plats åt alla fyra USB-portarna samt en ganska stor lampa. De två Input portarna sitter placerade högt upp på ena ”långsidan”nära output-portarna liksom powerknappen fast på motsatt sida.

Ficklampan aktiveras genom ett snabbt dubbelklick på powerknappen och lyser till vår förvåning ganska starkt. Ljuset går inte att jämföra med en vanlig rejäl ficklampa men är en av de kraftigaste vi sett på en powerbank och är definitivt en välkommen funktion i mörkret.

Laddningsindikatorerna som sitter på ovansidan ger bra översikt av batterinivån. Indikatorerna består av fyra små led-lampor med vitt sken.

Kapacitet på 20000mAh

20000mAh har blivit en populär kapacitet. Framgångarna tycks bero på att powerbanks på 20000mAh ger väldigt mycket batterikraft samtidigt som de ändå är hyfsat portabla och lätta att bära runt på. Monster klarar med sin kapacitet både laddning av surfplattan och flera mindre enheter samtidigt.

Batteriet består av celler som är av typen litium-jon. Spänningen på dessa ligger som vanligt på 3.7V. Spänningen görs sedan om till 5Volt vid laddning vilket ger en potentiell kapacitet på 14800mAh och 74Wh. 20000×3.7=74000/5=14800 Wh=20000×3.7=74.

Input

Inputx2-powerbank-20000mAh

En av de mest specialla egenskaperna hos EasyAcc Monster är dess Input som utgörs av två stycken micro usb-portar. En genial lösning som bör halvera laddningstiden. Portarna har 2A var vilket ger hög strömstyrka och förhoppningsvis väldigt snabb laddning.

(EasyAcc har nyligen även lanserat en powerbank där ena input-porten är av typen USB-C vilket bör minska laddtiden ännu mer.)

Testdata – Input

Förväntningarna var på förhand höga på vårat Input test och vi blev inte besvikna då vi såg resultatet. I det stora hela gav testet ett positivt resultat.

Efter ca 3 timmar så var batteriet laddat till hälften och efter ca 6,5 timmar var det fullt laddat. Detta visar att två input-portar faktiskt nästintill halverar laddningstiden. Vi märkte dock att strömstyrkan sjönk något i ena porten då vi kopplade in den andra kabeln i laddaren, vilket delvis berodde på usb-laddaren men även till liten del på powerbanken. Det krävs en bra laddare som klarar den höga strömmen för att laddning ska kunna ske i denna hastighet!

Med allt inräknat är vi ändå nöjda med uppladdnings testet trots att strömstyrkan inte riktigt nådde upp i 2A per port. Vi har å andra sidan aldrig varit med om snabbare laddtid än detta på en 20000mAh powerbank.

Output

output-4usb-4.8A-easyacc

Powerbank Monster imponerar med fyra portar med total maxström på 4.8A. Varje USB-port är på 2.4A vilket är högre än de allra flesta liknande powerbanks. Enligt EasyAcc ska laddning ske med ”smart teknologi” vilket enligt uppgift ska ge anpassad laddning beroende på vad som är inkopplat. 2000mAh och hög ström bådade för ett bra resultat och vi blev inte ett dugg besvikna. Testet gav det bästa resultatet hittills!

Testdata – Output

Testet utfördes som vanligt i 1A och 2A för att se förändringen av kapaciteten för olika strömstyrkor.

kapacitet-test-output-powerbank-easyacc-20000mAh

Testresultat Monster 20000mAh (1A)

20000mAh-1a-output-test

Testresultat Monster 20000mAh (2A)

test-2A-output-powerbank-20000mAh

Summering

Batteriet som uppvisar 96.6% verklig kapacitet imponerar stort! Vi har svårt att hitta några uppenbara nackdelar med denna modell utöver det faktum att den är ganska stor och tung. Det är dock en nackdel som alla powerbanks med denna kapacitet får leva med. Möjligtvis saknar vissa användare andra typer av USB-portar då fler och fler nya mobiler har bl.a. snabbladdning via QuickCharge och/eller USB-C.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *