EasyAcc Monster 26000mAh Power Bank

Powerbank 26000mAh

Powerbank EasyAcc Monster 26000mAh är den ena av två snarlika modeller i Monster-serien som tillverkas av EasyAcc. Som ni kanske redan vet så har vi för ett tag sedan publicerat ett test av Monster 20000mAh. Det testet gjorde oss positivt överraskade, främst p.g.a riktigt bra testresultat gällande batteriets kapacitet. Modellen vi nu ska testa heter EasyAcc Monster 26000mAh och har snäppet vassare specifikationer i form av 6000mAh extra. I övrigt är de två modellerna helt identiska i formgivning, storlek och strömstyrka.

EasyAcc har alltså lyckats ge modellen 6000mAh mer utan att öka den totala storleken på powerbanken. Detta har gjorts möjligt genom användandet av celler med något högre kapacitet som tillverkats av LG, vilket ger oss goda förhoppningar om hög kvalitet på batteriet även på denna modell. Frågan vi ställer oss och som vi hoppas kunna besvara efter detta test är om denna värsting är värd att satsa sina pengar på. Det får vi förhoppningsvis snart svar på…

KablarPowerbank EasyAcc förpackningEasyAcc tillverkare

Likt Monster 20000mAh kommer Monster 26000mAh tillsammans med bruksanvisning och två micro-USB kablar. Två kablar medföljer p.g.a. att den kan laddas via två input portar samtidigt. (I vårt tidigare test visade sig tiden för uppladdning minska avsevärt med hjälp av dessa dubbla portar). Två av fyra indikatorer lyste vid aktivering. 50% av batteriet behövde alltså laddas upp innan det första testet kunde utföras.

Specifikation: Powerbank Monster 26000mAh

  • Kapacitet: 26000mAh (96.2Wh)
  • Output: 4 x 2.4A, usb-A (max4.8A)
  • Input: 2 x 2A micro usb
  • Vikt: 445g

Design och funktioner

Vi kan definitivt konstatera att den unika designen i svart och orange inte går någon obemärkt förbi. Halvmatt yta med lagom rundade kanter ger ett väl godkänt helhetsintryck av både design och byggkvalitet. På/Av knappen sitter bra till, högt upp på ena sidan. Knappen klickar naturligt till lite vid tryck. Efter två snabba klick aktiveras den lilla lampan som faktiskt imponerar i ljusstyrka. Lampan kanske inte är i klass med ”riktiga” större ficklampor men lysförmågan är helt klart över förväntan med vetskapen av att detta bara är en extra funktion på en powerbank.

Design EasyAcc Monster powerbankpowerbank-ficklampa

Designen vittnar om eftertanke då alla funktioner på modellen sitter på väl valda platser. Powerbank Monster är byggd för bästa funktionalitet med alla fyra USB-portar och lampa intill varandra med led-indikatorer alldeles ovanför samt en på/av knapp som hittas naturligt med tummen då powerbanken ligger i handen.

P.g.a. den stora kapaciteten är detta ingen liten powerbank som man bär med sig i bakfickan precis, utan passar bättre nedpackad i en väska eller i en stor jackficka. Detta är helt enkelt något man får leva med om man tänkt införskaffa en +20000mAh powerbank.

Batterikapacitet på 26000mAh

26000mAh är ingen vanlig batterikapacitet på en powerbank. De allra flesta konkurrenter har ett batteri på 20000mAh. De 6000mAh extra är definitivt ett extra plus, särskilt med tanke på att EasyAcc behållt exakt samma yttre mått som Monster 20000mAh. 26000mAh bör alltså räcka till ett par laddningar mer av en mobil jämfört med 20000mAh.

Batteriet är ett litium-jon batteri med celler tillverkade av LG med en spänning på 3.7V vilket vid laddning via USB portarna i 5V ger den potentiella kapaciteten om 19240mAh, (96.2Wh).

Input

Inputx2-26000mAh

Två Input portar är en garanti för snabbare laddning. 2A/port gör inte saken sämre. Det som krävs för att utnyttja detta är en laddare med två portar som ger tillräckligt hög ström. Det går även att koppla vardera kabel till två helt skilda laddare. Denna innovativa lösning är kanske den allra mest utmärkande egenskapen hos powerbank monster.

Testdata -Input

Vi fick liknande resultat som för modellen på 20000mAh, men som förväntat krävde det större batteriet lite längre tid för att helt laddas upp. Laddningstiden uppmättes till drygt 8 timmar. Testet visade ca 1.8A/port vilket är klart godkänt.

Output

usb-portar-powerbank

Fyra portar med 2.4A vardera är riktigt bra. Dock kan maximalt 4.8A dras samtidigt då laddning sker via flera portar samtidigt. Det är ytterst få konkurrenter som kan erbjuda möjligheten att ladda fyra enheter på samma gång.

Testdata – Output

Test i 1A och 2A utfördes eftersom vi ville se förändringen vid olika ström.

powerbank-monster-reell-kapacitet

 

Testresultat Monster 26000mAh (1A)

1A-26000mAh

Testresultat Monster 26000mAh (2A)

2A-monster-26000mAh

Summering

Powerbank monster 26000 visar ett starkt resultat med dryga 90% reell kapacitet vid laddning i 1A. Jämfört med andra powerbanks är detta ett bra resultat. Vi kan dock konstatera att monster 20000mAh med sitt exceptionellt höga testvärden visade en procentuellt sett högre reell kapacitet jämfört med sin teoretiska kapacitet. Vad detta beror på kan vi endast spekulera i.

Vi kan hursomhelst med glädje fastslå att båda modellerna i Monster serien i sin helhet levererar över förväntan och vi hittar inga uppenbara saker att klaga på. Powerbanks i denna klass är relativt stora och tunga, så det kanske inte är något alla personer tycker är praktiskt att bära med sig varje dag utan en väska, men fördelen är att när den väl packats ned så kan man känna sig väldigt trygg med att prylarnas batterier är säkrade ett bra tag framöver.

Det går givetvis att komma på specifika detaljer som kan göra denna modell ännu bättre, som vi även nämnde i vårt tidigare test så skulle t.ex. fler typer av portar kunna integreras, då tänker vi främst på USB typ C som blir allt vanligare. Det har redan kommit en ny modell med stöd för QuickCharge (QC 3.0) laddning och en liknande modell med en USB-C input, så det kanske bara är en tidsfråga innan ytterligare nya monster modeller tillkommer. Vårt exemplar av Powerbank EasyAcc Monster 26000 beställdes här.  Framtiden får utvisa om någon ny spännande modell presenteras från powerbank-tillverkaren EasyAcc, vi håller ögonen öppna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *